Kenteken nu echt verplicht voor tractoren

 

 © ANP

Redactie

Tractoren en andere landbouw- en bouwvoertuigen moeten vanaf vrijdag een kenteken hebben om de openbare weg op te mogen. Als de bestuurders op de openbare weg geen kenteken op hun voertuig hebben, riskeren ze een boete van 140 euro.

Aanvankelijk was per 1 januari een kenteken al verplicht om de weg op te mogen. Toenmalig minister Barbara Visser van Infrastructuur stelde toen een ‘coulanceperiode’ van een half jaar in vanwege het grote aantal aanvragen dat in november en december nog binnenkwam. Met ingang van dit jaar is voor de registratie van een voertuig een keuringsafspraak bij de RDW verplicht. Vorig jaar kon dit nog zonder keuring.

Boerenprotesten

Tijdens de boerenprotesten vorige maand riepen de boeren elkaar in onderlinge communicatie op om de kentekens van de trekkers te verwijderen om zo een boete te voorkomen. Het rijden met een tractor op de snelweg is verboden. De politie heeft ondanks de oproep tijdens de acties tientallen boetes uitgedeeld.

Lees ook: Politie jaagt via beelden op strafbare boeren

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee