Basisschool De Bottel uit Lottum glorieuze winnaar E-Waste Race met meer dan 5.000 ingezamelde apparaten

 

 © ING Image

Lottum -

Basisschool De Bottel uit Lottum heeft de E-Waste Race gewonnen. Leerlingen zamelden maar liefst 5.388 afgedankte en kapotte apparaten in.

Marcel van Lier

Tien basisscholen uit de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray namen de afgelopen vier weken deel aan de E-Waste Race, een inzameling van elektronisch afval waaraan een wedstrijdelement was gekoppeld. Met hulp van buurtbewoners haalden de leerlingen in totaal 17.655 oude apparaten op. Basisschool de Bottel uit Lottum had met zo’n dertig procent van de opbrengst een stevig aandeel in het succes van de actie. De Dr. Poelsschool uit Kessel-Eik eindigde als tweede, voor de Violier uit Maasbree.

Extra punten

De kinderen kregen extra punten als ze e-waste lieten repareren. Om buurtbewoners erbij te betrekken, voerden ze campagne in hun dorp of wijk. OBS FavoRIET uit Panningen won de posterwedstrijd.

Inwoners konden oude elektronische apparaten - van citruspers tot dvd-speler en van haardroger tot keyboard - online aanbieden, waarna deze door de leerlingen werden opgehaald. Alle ingezamelde apparaten worden hergebruikt of gerecycled.

De E-waste Race werd georganiseerd in samenwerking met Wee Nederland en WeCycle. Doel van de actie is kinderen, hun familie en buurtgenoten vanuit de duurzaamheidsgedachte aan te moedigen bewuster om te gaan met elektronica.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee