Onderzoek: bijna alle Duitse winkels gaan voedselprijzen verhogen

 

 © BART COENDERS

Redactie

Bijna alle Duitse winkels voor levensmiddelen zijn van plan de prijzen voor voedsel nog verder te verhogen de komende maanden.

Dat zegt het vooraanstaande economische onderzoeksinstituut Ifo op basis van een peiling onder winkeliers. Dat betekent dat Nederlanders die over de Duitse grens winkelen meer gaan betalen voor hun boodschappen.

Oorlog

Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen van levensmiddelen al flink opgelopen. Ook in andere sectoren van de retail liggen er verdere prijsverhogingen op de loer, zeggen de onderzoekers van Ifo. Door de prijsverhogingen zal de inflatie in Duitsland naar verwachting de komende tijd hoog blijven.

Lees ook: Voedsel onbetaalbaar voor allerarmsten, oud-DSM topman wil ‘Afrika zelfvoorzienend maken’

De Duitse overheid heeft maatregelen genomen om huishoudens te helpen met de hoge inflatie. Zo is de accijns op brandstof tijdelijk verlaagd en is het openbaar vervoer tijdelijk veel goedkoper geworden. Dankzij die maatregelen is de inflatie in Duitsland in juni licht gedaald.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee