Inzegening gerenoveerde waterput bij St. Goarkapel in Meerlo

De nieuwe waterput met kroon en het beeld van St. Goar.© René Poels

Meerlo -

De nieuw opgemetselde waterput bij de St. Goar kapel in Meerlo wordt zondag 10 juli ingezegend door deken Wilson Varela.

Marcel van Lier

De waterput is gerealiseerd met inzet van vrijwilligers en sponsoren. Eric Evers uit Vierlingsbeek, oud-leerling van kunstsmid Juul Baltissen uit Westerbeek, heeft de put voorzien van een sierkunst smeedwerk in de vorm van een kroon. Een oude hardsteen plaquette herinnert aan de restauratie van de put in 1906. In dat jaar schonk ook de familie Kessels van Hoeve de Beijenbrugge de kapel met landerijen aan de parochie van Joannes de Doper. De put is meermaals mikpunt geweest van vandalisme. Omwille van de veiligheid werd de put daarom eind vorige eeuw afgebroken.

De mis, met muziek van fanfare Eendracht uit Meerlo, begint om 10.30 uur. Tijdens de inzegening worden flesjes met bronwater uitgedeeld aan de aanwezigen onder het motto ‘water bron van leven’.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal