Snelste tijd Sainz in tweede training, Verstappen vierde

 

Carlos Sainz heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië de snelste tijd neergezet. Max Verstappen noteerde op Silverstone de vierde tijd.

Erik van Haren

In tegenstelling tot de verregende eerste sessie bleef het tijdens de tweede training droog. Ferrari-coureur Sainz ging rond in 1.28,942. De rangschikking werd in vergelijking met andere weekenden wat opgeschud. Lewis Hamilton noteerde voor eigen publiek de tweede tijd, gevolgd door landgenoot Lando Norris (McLaren).

Verstappens snelste tijd was een 1.29,149. Hij was dus twee tienden langzamer dan Sainz. Diens teamgenoot Charles Leclerc noteerde op gepaste afstand de vijfde tijd.

Duidelijk was dat het gestuiter van menig auto nog steeds niet opgelost. In de snelle bochten op Silverstone was dat duidelijk te zien. Vanaf de Grand Prix van Frankrijk, over drie weken, gaat de nieuwe technische richtlijn van de FIA omtrent het zogeheten porpoising in en is te veel gestuiter uit veiligheidsoverwegingen niet meer toegestaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee