BBC Producer: Andrew was in eerste instantie blij met tv-interview

 © ANP / AFP

De Britse prins Andrew was aanvankelijk heel tevreden over het veelbesproken tv-interview dat hij in 2019 gaf aan BBC Newsnight. Producer Sam McAlister, die bij het gesprek aanwezig was, zegt dat de zoon van koningin Elizabeth na afloop blij was met hoe het interview was verlopen en dat hij daarna zelfs het hele team een rondleiding wilde geven.

Redactie

McAlister onthult verschillende details over het gesprek in een boek, waaruit de krant Daily Mail zaterdag publiceert. De producer kon toen het interview was opgenomen nauwelijks „iemand aankijken.” „Hij gaf het ene verbazingwekkende antwoord na het andere. Elke keer dat ik dacht dat het niet erger kon, werd het dat toch.” McAlister vroeg de woordvoerder van de prins na afloop wat ze ervan vond. „Ze zei stralend: ‘was hij niet geweldig!’ Toen drong het tot me door: ze dachten werkelijk dat het goed was gegaan.”

Lees ook: Ook na deal blijft donkere schaduw Andrew boven koningshuis hangen

Het interview, waarin Andrew sprak over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en de aantijgingen dat hij seks had gehad met door Epstein geregelde minderjarige vrouwen, had grote gevolgen voor de prins. De hertog van York legde kort na het gesprek zijn openbare functies neer en verdween uit de openbaarheid.