Open Universiteit en Zuyderland ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

 

 © Hollandse Hoogte / ANP

Heerlen -

De Open Universiteit (OU) en Zuyderland MC hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarmee de universiteit en het zorgconcern hun eerdere intentie om intensief samen te werken, officieel bekrachtigden.

redactie

Het gezamenlijk oppakken van zowel onderwijs als onderzoek moet het antwoord gaan vormen op de huidige en toekomstige uitdagingen op het vlak van gezondheid en zorg, zo meldt Zuyderland op haar website.

Samenwerkingen tussen een (niet-universitair) ziekenhuis en een universiteit, zijn in Nederland zeldzaam. Ook de combinatie van de twee Zuid-Limburgse organisaties is bijzonder.

Onderwijs

Op het vlak van onderwijs ligt er bij Zuyderland een behoefte voor een ‘leven lang leren’ en leren op afstand. „Dit kan bij de Open Universiteit op diverse manieren worden ingevuld, van gecertificeerde online programma’s en bachelor- of masteropleidingen tot promotietrajecten van mensen die bij Zuyderland werkzaam zijn (en blijven) en door hoogleraren van de Open Universiteit worden begeleid.”

Onderzoek

Ook het onderzoek kan binnen de samenwerking op diverse niveaus worden aangevlogen. „Er kan wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar het gebruik van data, de inzet van informatietechnologie, (psychologisch) gedrag en de bedrijfseconomische aspecten van zorg. De gevolgen van krimp, verplaatsing van zorg naar thuis, personeelstekorten en informatievoorziening aan patiënten vormen daarbij actuele en relevante thema’s.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee