Exclusieve excursie in groeve ’t Root bij Bemelen

 © Het Limburg Landschap

Margraten -

Het Limburgs Landschap organiseert op zondag 3 en zaterdag 9 juli vanaf 10.00 uur een excursie in groeve ’t Rooth bij Bemelen. Deze is alleen toegankelijk tijdens publieksexcursies van Het Limburgs Landschap.

Groeve ’t Rooth is uniek; natuurontwikkeling en mergelwinning gaan hier hand in hand. Aansluitend aan de mergelwinning wordt de groeve heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels de status Beschermd Natuurmonument draagt.

Het heringerichte gedeelte van Groeve ’t Rooth is na de mergelafgraving uitgegroeid tot een uniek gebied, waar voor Nederland zeldzame planten- en diersoorten zich bijzonder goed hebben ontwikkeld. De geelbuikvuurpad is daar het bekendste voorbeeld van. Flora en fauna krijgen dan ook alle ruimte om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Een kudde Nederlandse landgeiten en enkele konikpaarden zorgen voor de natuurlijke begrazing van ‘t Rooth.

Aanmelden is verplicht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal