Op zoek naar de bruine eikenpage in Oostrum

 

 © INV Geijsteren-Venray.

Venray -

IVN Geijsteren-Venray organiseert op zondag 10 juli een insectenwandeling in de Boshuizerbergen, waarbij deelnemers op zoek gaan naar de vrij zeldzame bruine eikenpage.

De excursie start om 14.00 uur aan het einde van de Zuiderbergweg in Oostrum (doorrijden tot het eind van de weg die over gaat in zandweg). Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Hoewel de bruine eikenpage bruin is, is deze dagvlinder familie van de blauwtjes. Het is een vrij zeldzame vlinder die lokaal voorkomt op de hogere zandgronden in het binnenland, de duinen en Zuid-Limburg.

De vliegtijd is van half juni tot begin augustus. In die tijd besteden deze vlinders veel tijd aan nectar drinken uit onder meer bloemen van braam, sporkehout, wilde liguster, jacobskruiskruid en koninginnekruid. De combinatie lage eikjes en overvloed aan nectarplanten is dan ook essentieel om deze vlinder te vinden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee