Oud-bondscoach Buter (73) ontkent verkrachting Pauw

Archiefbeeld: Assistent-coach Ton du Chatinier (links) en technisch directeur Piet Buter (rechts) 

Archiefbeeld: Assistent-coach Ton du Chatinier (links) en technisch directeur Piet Buter (rechts) © ANP / ANP

Piet Buter - de voormalige technisch directeur van FC Utrecht - geeft tegenover het AD toe dat hij in de jaren 80 een kortstondige affaire heeft gehad met de veertien jaar jongere voetbaltrainster, maar zegt dat er van verkrachting ‘absoluut geen sprake’ is geweest.

RedactieBron: ANP

De man die door voormalig bondscoach Vera Pauw wordt beschuldigd van verkrachting is - zo vermoedt hij zelf - de 73-jarige oud-voetbaltrainer Piet Buter. „Dit komt voor mij en mijn gezin als een donderslag bij een heldere hemel”, vertelt Buter, zelf ook oud-bondscoach van de voetbalsters van Oranje.

De 59-jarige Pauw zei zaterdag tegen de NRC dat ze op jonge leeftijd is verkracht door een functionaris van de KNVB. Ook beschuldigde ze de voetbalbond ervan dat die in het verleden onvoldoende heeft gehandeld op meldingen van haar over seksueel misbruik door de jaren heen.

Lees ook: Oud-bondscoach Pauw beschuldigt KNVB-official van verkrachting

De persoon om wie het gaat is volgens het AD Buter, ook oud-trainer van Emmen en FC Eindhoven en tot 2019 technisch directeur van Telstar. Geconfronteerd met de ernstige aantijgingen reageert hij aan de telefoon hoorbaar aangeslagen. „Als ik iemand pijn heb gedaan, dan spijt me dat enorm. Maar wat ik nu allemaal hoor... Dit kán gewoon niet waar zijn. Zo zit ik niet in elkaar. Dat weet mijn gezin, dat weten mijn vrienden en kennissen. Ik ben echt totaal verbijsterd.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee