Max Verstappen ruim de snelste in afsluitende training op droog Silverstone

 

 © ANP / ANP

Silverstone -

Max Verstappen heeft de laatste vrije training als snelste afgesloten. De Limburger noteerde een tijd van 1:27.901 en was daarmee bijna een halve seconde sneller dan de concurrentie. Mercedes zat er net als vrijdag opnieuw goed bij.

Jack Martens

Verstappen deed het in de afsluitende vrije training in eerste instantie rustig aan. Pas na 20 minuten ging hij als een van de laatsten het circuit op om een aantal snelle rondes te noteren. Al bij de eerste volle ronde ging de Limburger naar de snelste tijd. Verstappen voelde zich duidelijk een stuk beter in de auto dan op vrijdag, want hij wist zich vervolgens bijna ieder rondje te verbeteren.

Lees ook: Helmut Marko belde Jos Verstappen boos op na Monaco: ‘Wat is dit nou?’

Applaus

Verstappen ging uiteindelijk naar een tijd van 1:27.901 waarmee hij ruim viertienden sneller was dan nummer twee Sergio Pérez. Charles Leclerc sloot de sessie als derde af, voor de beiden Mercedessen. De Zilverpeilen zijn dit weekend na een flink pakket aan updates duidelijk een stuk competitiever. Tot grote vreugde van de Britse fans. Het applaus kletterde meermaals van de volgepakte tribunes toen George Russell en Lewis Hamilton weer eens hun tijden verbeterden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee