Aanvaller De Jong ondertekent driejarig contract bij PSV

Luuk de Jong tijdens zijn laatste seizoen bij PSV, 2018/2019. 

Luuk de Jong tijdens zijn laatste seizoen bij PSV, 2018/2019. © ANP/HH

PSV heeft de transfer van Luuk de Jong afgerond. De 31-jarige aanvaller ondertekende zaterdag een driejarig contract bij de Eindhovenaren en sluit na het weekeinde aan bij de selectie van trainer Ruud van Nistelrooij.

RedactieBron: ANP

De Jong kwam eerder van 2014 tot 2019 uit voor PSV en in die periode won hij met de club drie keer de landstitel. PSV neemt de spits nu weer over van Sevilla, dat drie jaar terug 15 miljoen euro voor De Jong betaalde.

„Er waren stevige onderhandelingen met Sevilla nodig en vrijdagavond ontstond er gelukkig een doorbraak”, zegt John de Jong, directeur voetbalzaken van PSV. „Ook vorig seizoen hebben we een poging gewaagd om Luuk terug naar PSV te halen. Ik ben blij dat het nu wel gelukt is. Luuk brengt ons ervaring, leiderschap en doelpunten en kan maandag al mee naar Duitsland om zich met de selectie voor te bereiden.”

Marcel Brands

De Jong, die afgelopen seizoen door Sevilla aan FC Barcelona werd verhuurd, zegt blij te zijn met zijn terugkeer. „In alle jaren dat ik hier speelde, zijn we voor de titel gegaan. Het lijkt me logisch dat ik dat weer wil doen. De club is iets moois aan het neerzetten.” De Jong doelt daarmee op de terugkeer van Marcel Brands bij de club, dit keer als algemeen directeur, en de komst van hoofdtrainer Van Nistelrooij. Zij spraken eerder ook al de doelstelling uit komend seizoen voor de landstitel te gaan.

Lees ook: Mo Ihattaren wil zijn overleden pa trots maken: ‘Het deed me pijn als de mensen die mijn vader hebben gekend mij in het nachtleven zagen’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee