Excursie naar landgoed Bleijenbeek, bezoek aan sprookjesachtige ruïne

 

 © Archief De Limburger.

Afferden -

Het Limburgs Landschap verzorgt op zondag 10 juli vanaf 10.00 uur een excursie naar kasteelruïne Bleijenbeek. De excursie zal circa twee uur duren.

In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Het kasteel is tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan.

De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, er een bezoek aan te brengen.

Voor de excursies geldt een verplichte aanmelding en de kosten bedragen zeven euro per persoon. Tickets zijn te koop via www.limburgs-landschap.nl/kalender. De start is bij Paviljoen Bleijenbeek aan Bleijenbeek 14 in Afferden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee