Schiphol: kom maandag met de trein

 © ANP

Luchthaven Schiphol raadt reizigers die maandag een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. „Vanwege een mogelijke protestactie door boeren kan het maandag 4 juli op de Nederlandse wegen drukker zijn dan normaal”, aldus de luchthaven.

RedactieBron: ANP

Wat de precieze impact van de acties is, is niet duidelijk. „We hebben nauw contact met de Koninklijke Marechaussee en gemeente Haarlemmermeer over wat dit voor Schiphol betekent”, aldus de luchthaven in een verklaring op de eigen website.

„Vlieg je maandag 4 juli van of naar Schiphol? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Check de actuele vluchtinformatie of neem contact op met je luchtvaartmaatschappij. We adviseren je om zo veel mogelijk met de trein naar Schiphol te reizen”, luidt het advies.

Lees ook: Limburgse bedrijven ‘in verhoogde staat van paraatheid’ vanwege acties boeren maandag

KLM raadt reizigers af maandag met de auto naar Schiphol te komen

Reizigers die maandag met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te komen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op zijn eigen website in het licht van de boerenprotesten op maandag.

Volgens KLM is het mogelijk dat demonstranten de wegen van en naar Schiphol blokkeren. Dit kan ernstige gevolgen voor de bereikbaarheid van de luchthaven hebben, aldus KLM. „Wij raden u ten zeerste af om met de auto naar Schiphol te komen. Maak indien mogelijk gebruik van het openbaar vervoer”, aldus KLM.

Volgens de maatschappij kunnen de protesten mogelijk ook de vluchtschema’s beïnvloeden. „Uw vlucht kan worden verstoord als u van, naar of via Schiphol reist”, aldus KLM.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal