Kassa voor golfer Grace: 4 miljoen euro na zege in omstreden toernooi

Branden Grace in een golfkarretje op weg naar het clubhuis met de beker. © ANP/HH

De Zuid-Afrikaanse golfer Branden Grace heeft in Portland het tweede toernooi uit de nieuwe en omstreden LIV Golf Invitational Series gewonnen. Het leverde de 34-jarige Grace een bedrag op van 4 miljoen dollar, omgerekend 3,8 miljoen euro. De Zuid-Afrikaan sloot het toernooi over drie rondes op de Pumpkin Ridge Golf Club in Portland (Oregon) af met 65 slagen en kwam daarmee uit op een totaal van 203.

Redactie

Grace bleef de Mexicaan Carlos Ortiz twee slagen voor. Ortiz was de slotronde begonnen als leider van het klassement, met twee slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaan. De Amerikanen Patrick Reed en Dustin Johnson eindigden op vier slagen van Grace op de gedeelde derde plaats.

Vorige maand won Charl Schwartzel, landgenoot van Grace, het openingstoernooi van de LIV Series in Londen. Grace eindigde daar als derde. Heel wat golfers van de Amerikaanse PGA Tour en de DP World Tour zijn overgestapt naar de lucratieve LIV Series. Dankzij investeerders uit Saudi-Arabië zijn daar grote geldbedragen te winnen. Zowel de PGA Tour als de DP World Tour heeft de ‘overstappers’ geschorst.

Lees ook: Geldoorlog in golfsport: Tiger Woods slaat bedrag van ‘hoog in negen cijfers’ af