Limburgers missen (net) limieten tijdens Nacht van Heusden-Zolder

Maarten Plaum. © Getty Images

Een aantal Limburgse lopers is er zaterdagavond tijdens de befaamde Nacht van Heusden niet in geslaagd de limiet te lopen voor komende internationale atletiektoernooien. Maarten Plaum en Dion Eijssen kwamen op de 800 meter dichtbij, maar haalden het net niet. Wel waren er veel persoonlijke records te noteren.

Tom van der Wilt

Maarten Plaum ging voor de EK-limiet op de 800 meter, maar kwam in een zeer snelle race, die werd gewonnen in 1.44.26 minuten, net te kort voor plaatsing. De man uit Limbricht noteerde met 1.46.37 wel zijn beste seizoenstijd, maar dat was vier tiende te langzaam voor uitzending naar München.

Mahadi Abdi Ali kwam op de 5000 meter niet in de buurt van de tijd die nodig is om deel te nemen aan het EK. De loper uit Stein zette uiteindelijk na een zeer moeizame laatste 600 meter 13.42.99 minuten op de klokken, terwijl 13.24 nodig was.

Junior Dion Eijssen (Unitas) kwam nog het dichtste bij van allemaal. Zijn 1.48.52 minuten bleek slechts 0.02 te langzaam voor een ticket naar het WK onder 20 jaar van volgende maand in Cali. Hij verbeterde wel zijn beste tijd ooit met ruim anderhalve seconde.

Andere notabele prestaties waren er van junioren Levi van Mulken (Geleen) en Mischa Hermans (Stein) op de 5000 meter. Beide junioren liepen een dik persoonlijk record. Van Mulken haalde er dik tien seconden vanaf naar 14.32.58 minuten. Hermans was zelfs nog drie seconden sneller 14.29.54 en haalde twintig seconden van beste tijd af.

Ook Jennifer Gulikers blijft zich maar verbeteren. De loopster uit Stein noteerde nu 4.24.42 op de 1500 meter, goed voor een dik persoonlijk record.