Barça-voorzitter wil ‘alles doen’ om Frenkie de Jong te behouden

Frenkie de Jong bij FC Barcelona in actie. 

Frenkie de Jong bij FC Barcelona in actie. © ANP/HH

FC Barcelona wil volgens voorzitter Joan Laporta ‘alles doen’ om Frenkie de Jong te behouden. De Nederlandse middenvelder staat nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United.

RedactieBron: ANP

„Frenkie behoort tot de beste spelers ter wereld. We weten dat clubs hem willen hebben, niet alleen United, maar we zijn niet van plan om hem te verkopen”, tekende onder meer de Spaanse sportkrant Marca op uit de mond van Laporta. De Barça-voorzitter benadrukte wel dat De Jong genoegen moet nemen met minder salaris als hij in Camp Nou blijft.

„Ik heb de indruk dat hij wil blijven. Frenkie is gelukkig bij Barça en ik ga alles doen wat in mijn macht ligt zodat hij blijft”, zei Laporta, die daar wel aan toevoegde dat het salaris van De Jong naar beneden moet. „Daar gaan we dan over in gesprek. Het salarisniveau van sommige spelers past niet bij het niveau dat het huidige bestuur heeft bepaald.”

Lees ook: Steun voetbalprominenten doet z’n werk: zesde elftal van Jekerdal sleept kampioenschap binnen: ‘Via via in contact gekomen’

Afgelopen jaar leverden al diverse spelers van Barcelona salaris in, om de club zo te helpen om te voldoen aan het salarisplafond dat de Spaanse competitie La Liga heeft vastgesteld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee