Actievoerders betreden F1-circuit Silverstone vlak na rode vlag-situatie

De demonstranten worden opgepakt. 

De demonstranten worden opgepakt. © TWITTER HELÈNA HICKS

Vooraf werd er voor gevreesd door de Britse politie: dat milieu-actievoerders tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië het circuit van Silverstone zouden willen betreden. Helaas kwam dit ook uit.

Redactie

Direct na de start was er een zware crash, waar Guanyu Zhou (Alfa Romeo) bij betrokken was. Hierop volgde een rode vlag om de race (tijdelijk) stil te leggen. Vervolgens besloten de demonstranten om het circuit op te komen. Ze werden wel snel ingerekend, meldt de organisatie van de Formule 1.

Lees ook: LIVE Direct rode vlag na zware crash Zhou, Verstappen gaat voor eerste zege op Silverstone

In een bericht op de website deed de politie van Northamptonshire, waar Silverstone onder valt, eerder al een dringende oproep om af te zien van de demonstratie. „Ik roep deze groep mensen dringend op om het leven van zichzelf, de coureurs, de vele marshals, vrijwilligers en het publiek niet in gevaar te brengen”, zei de hoofdagent.

Silverstone verwachtte in drie dagen tijd zo’n 400.000 bezoekers te ontvangen. Het Formule 1-weekeinde begon vrijdag met twee vrije trainingen, zaterdag was de kwalificatie voor de race van zondag. Wereldkampioen Max Verstappen voert het WK-klassement aan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee