Meerdere doden bij schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen

Een vrouw met een kind op de arm rent naar buiten bij het winkelcentrum. 

Een vrouw met een kind op de arm rent naar buiten bij het winkelcentrum. © EPA

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn zondagavond meerdere doden gevallen, meldt de politie in Kopenhagen. Ook is een onbekend aantal mensen gewond geraakt. De burgemeester van Kopenhagen spreekt van een ’zeer ernstig’ incident. De politie sluit niet uit dat het om terreur gaat.

Redactie

Er is één persoon opgepakt, meldt de politie. Beelden van een aanhouding zijn te zien op sociale media. Het is niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld rond het winkelcentrum Fields. Lokale media tonen beelden van zwaarbewapende agenten rond het gebouw. Op beelden die op sociale media verschijnen is te zien dat vele tientallen mensen naar buiten vluchten, sommigen met jonge kinderen op de arm.

Meerdere schoten

Een getuige die aan het werk was in een filiaal van KFC spreekt van ’zes of zeven’ schoten. „Mensen vluchten massaal onze winkel binnen en doken over de toonbank. We hebben ons verstopt in de kleedkamer voor het personeel en zijn later naar de bovenverdieping van het winkelcentrum gevlucht. Na ongeveer een uur kregen we te horen dat we veilig naar buiten konden. Het was doodeng.”

De politie roept mensen die zich nog in het gebouw bevinden op niet zelf naar buiten te komen, maar te wachten tot ze door de politie worden weggehaald.

Concert Harry Styles

Het winkelcentrum ligt tussen het centrum en de luchthaven. Later op de avond staat er op enkele honderden meters van het winkelcentrum een concert gepland van de Britse zanger Harry Styles. Het is niet duidelijk of dat optreden in de Royal Arena doorgaat.

Kopenhagen was de afgelopen dagen het decor voor de start van de Ronde van Frankrijk. In de Deense hoofdstad werd een tijdrit verreden.

Volgens de Deense politie werd er geschoten bij de winkel Fields. 

Volgens de Deense politie werd er geschoten bij de winkel Fields. © Twitter

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee