Max Verstappen: ‘Die actie scheurde de auto open en kapot’

 

 © ANP / ANP

Max Verstappen was zondag uiteindelijk nog blij met de 6 punten die de zevende plaats in de Britse grand prix hem opleverde.

RedactieBron: De telegraaf

De regerend wereldkampioen in de Formule 1 kon weinig uitrichten op het circuit van Silverstone, omdat hij het grootste deel van de race met een kapotte onderkant van zijn Red Bull reed en daardoor geen topsnelheid kon maken.

„Toen ik uitstapte, keek ik onder de vloer en alles lag eraf. De linker zijkant was helemaal kapot gescheurd”, vertelde de Limburger bij Viaplay. „Het kwam door een stuk carbon dat ineens in bocht vijf lag. Op het moment dat ik het zag kon ik niet meer links of rechts en dus probeerde ik het zo recht mogelijk te raken, maar helaas scheurde de onderkant helemaal open. In deze auto’s is de vloer ontzettend belangrijk voor de neerwaarts druk. Met zo’n scheur heb je geen balans meer en verlies je heel veel tijd.”

Verstappen zag zijn voorsprong in het kampioenschap op rivaal Charles Leclerc van Ferrari teruglopen van 49 tot 43 punten. Sergio Pérez, zijn teamgenoot bij Red Bull, is nu een grotere concurrent met 34 punten achterstand.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee