André Willems Award voor ‘muziekpromotor’ Pascal Abraas

Frans Bastiaens (r.) overhandigt de award aan Pascal Abraas. 

Frans Bastiaens (r.) overhandigt de award aan Pascal Abraas. © Ed Sabel

Maastricht -

Pascal Abraas heeft afgelopen weekend de André Willems Award gekregen vanwege zijn tomeloze inzet voor de Maastrichtse muziekkorpsen.

Annelies Hendrikx

Zelf is Abraas prominent lid van de Wycker fanfare waar hij ’t trömmelke bespeelt. Hij wil de organisatie van optredens van de plaatselijke korpsen in Maastricht nieuw leven inblazen. De huldiging werd zaterdag op de Markt omlijst met muziek van Harmonie Heer Vooruit. Met deze Awarduitreiking wordt de herinnering aan de overleden oud-wethouder André Willems levend gehouden.

Pascal Abraas zaterdag tijdens zijn dankwoord. 

Pascal Abraas zaterdag tijdens zijn dankwoord. © Ed Sabel

André Willems was wethouder van 2010 tot 2018, het jaar waarin hij op 59-jarige leeftijd na een slopende ziekte overleed. De organisatie van de IronMan stelde toen de André Willems Award in als hommage aan Willems als warm ‘mensenmens’ en sportwethouder. Na die ene keer besloot de IronMan meteen te stoppen met de award. Willems’ partij, de Senioren Partij Maastricht, nam het stokje over en trok de award breder. Die wordt nu toegekend aan een persoon, een groep of een organisatie die een bijzondere prestatie levert met betrekking tot welzijn, welvaart en het sociale welbevinden van de inwoners van Maastricht.

Lees ook: Zusjes uit Maastricht onderscheiden voor maaltijden voor kwetsbaren

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee