Nieuwe lichting kapelaans neemt het stokje over in Maastrichtse parochies


 

 © ING Image

Maastricht -

In Maastricht worden binnenkort enkele vertrekkend kapelaans vervangen door nieuwe.

Redactie

Vincent Kumar (30) volgt collega Taison Titus (33) op in Maastricht-West en gaat aan de slag binnen de parochies Heilig Hart Petrus en Paulus (Wolder/Mariaberg), San Salvator (Daalhof), Heilig Hart van Jezus (Oud-Caberg) en Heilige Christoforus (Caberg), De Vier Evangelisten (Malberg), Onze-Lieve-Vrouw van Goede Raad (Malpertuis) en Christus’ Hemelvaart (Pottenberg). Titus vertrekt naar parochiefederatie Heerlen-Centrum-Zuid.

Lees ook: Ook bij ‘wegblijvers’ ligt sluiting van de kerk gevoelig, maar als er niemand komt is er ook geen geld

„Kumar rondt op dit moment zijn opleiding aan het grootseminarie Rolduc af en wordt binnenkort tot diaken gewijd. Daarna gaat hij aan de slag. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar tot priester wordt gewijd”, schrijft het bisdom.

Missionaris

Kapelaan Paweł Żelazny (31), momenteel actief in Maastricht-Oost, wordt tijdelijk ter beschikking gesteld aan de beweging van de Neokatechumenale Weg, waarvan hij lid is. Hij gaat als missionaris aan het werk. Zijn vervanger luistert naar de naam Andy Garcia Merino (29). Ook hij bevindt zich in de afrondende fase van de opleiding en zal volgend jaar tot priester worden gewijd. Zijn toekomstig werkgebied omvat de parochies Petrus’ Banden (Heer), Heilig Hart Monulfus en Gondulfus (De Heeg), Heilige Antonius van Padua (Scharn), Heilige Walburgis (Amby), Heilige Michaël (Heugem).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee