Meditatiebijeenkomst klooster Wittem


 

 © ING Image

Wittem -

Woensdag 6 juli is er weer een meditatiebijeenkomst in de kloosterkerk van Wittem. Deze vindt elke eerste en derde woensdag van de maand plaats.

Redactie

„Mediteren is een soort levenskunst. Het is gaan zitten op een plek die goed aanvoelt en waar je je kunt concentreren, waar je je lichaam kunt ontspannen. Op den duur kun je door mediteren een innerlijke rust ervaren die helpt om op een andere wijze naar leven te kijken: met aandacht en verwondering”, schrijft klooster Wittem.

Door de stilte kan volgens de organisatie hernieuwde vitaliteit en creativiteit ontstaan. „Maar mediteren gaat niet vanzelf. Het vraagt enige discipline, die je langzaam moet opbouwen. Daarom is het prettig om het in een groep te doen.”

Lees ook: Kom eens uit je hoofd, en ga eens ín je lijf: waarom we beter naar ons lijf zouden moeten luisteren

Mensen die graag willen (leren) mediteren zijn welkom. De meditatie, rond een tekst uit de christelijke traditie, begint om 19.00 uur en duurt om en nabij een half uur. Na afloop kan nog even worden nagepraat.

Vooraf aanmelden is gewenst en kan via deze website. Bel voor meer informatie tijdens kantooruren naar 043-4501741.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee