Eén man opgepakt bij boerenprotest N277 in Maasbree

 

 © Edward-Media

Maasbree -

De politie heeft maandagmiddag een 70-jarige man uit Deurne aangehouden bij de blokkade op de Midden-Peelweg (N277) bij Maasbree.

Redactie

Volgens de politie werd de aangehouden man meerdere malen verzocht om te vertrekken, maar deed hij dat niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekeuringen

Enkele tractoren hebben maandagmiddag de afrit bij de Midden-Peelweg (N277) geblokkeerd. Ook blokkeerden protesterende boeren de A67 richting de Duitse grens bij Venlo. Bij beide protesten zijn er in totaal ruim twintig bekeuringen uitgedeeld.

Lees ook: Na stikstofcrisis dreigt mestcrisis voor boeren: mes mogelijk eerder in veestapel

Het verkeer is tijdelijk over de vluchtstrook van de A67 geleid. Dat zorgde voor forse verkeershinder. Onder begeleiding van de hulpdiensten zijn de tractoren via afrit Velden weer van de autosnelweg geleid. Daarnaast is tegen het eind van de middag de afrit Roosteren op de A2 korte tijd afgesloten vanwege het boerenprotest. Volgens een politiewoordvoerder bleek later dat dit géén boeren waren.

Lees ook: Twee personen aangehouden bij blokkade A2: ‘Dit waren géén boeren’

 

 © Edward-Media

Brabant

In Brabant greep de politie maandagmiddag in bij een blokkade op de A67 bij Hapert. Een tractorbestuurder werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs kon laten zien. Ook bekeurde de politie enkele tientallen bestuurders voor het blokkeren van de weg en in enkele gevallen voor het bellen tijdens het rijden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee