Workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb Bergen in bijzijn van politie

 © ING Image.

Bergen -

De bibliotheek in Bergen organiseert op woensdag 28 september van 14.00 uur tot 16.00 uur de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in het bijzijn van de politie.

Internetcriminelen vallen elke dag mensen lastig, onder meer met valse e-mails en marktplaatsfraude. En dat wordt alleen maar meer, want steeds meer geldzaken worden online geregeld. Tijdens de gratis workshop leren de deelnemers hoe ze veilig online bankieren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt geleerd hoe internetcriminaliteit te herkennen is, welke vormen van internetcriminaliteit er zijn, in welke situaties gegevens niet gedeeld moeten worden en wanneer een website of e-mail betrouwbaar is.

Politie

De politie ook uitgenodigd. Criminelen kunnen namelijk ook op straat toeslaan, bijvoorbeeld met babbeltrucs. De politie men kan voorkomen daar slachtoffer van te worden.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar geldzaken@hyfass.nl, telefonisch contact op te nemen met Hyfass (048-5343700) of binnen te lopen op het kantoor aan de Jeroen Boschstraat 2 in Bergen.

Lees ook: Oudere is banger voor een hacker dan voor een inbreker. Terecht?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal