Ben Rienstra mag transfervrij vertrekken bij Fortuna Sittard

Ben Rienstra. 

Ben Rienstra. © Pro Shots -Marcel van Dorst

Sittard -

Fortuna Sittard heeft het contract met Ben Rienstra ontbonden. De voormalige aanvoerder kan daardoor met een transfervrije status vertrekken.

Redactie

Het contract van de 32-jarige middenvelder liep nog een jaar door. Rienstra verloor afgelopen seizoen zijn basisplaats na een matig tweede jaar bij Fortuna. Beide partijen kwamen in de aanloop naar dit seizoen tot de conclusie dat het beter was uit elkaar te gaan. De speler trainde dan ook niet meer mee vanaf de eerste dag van de voorbereiding.

„We hebben de afgelopen periode meermaals met elkaar om tafel gezeten”, aldus technisch manager Sjoerd Ars. „Uiteindelijk is in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Op deze manier kan hij rustig op zoek naar een nieuwe club. Ben is met zijn ervaring een belangrijke schakel geweest in het elftal. We willen hem dan ook bedanken voor de mooie seizoenen en veel succes wensen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee