Doelpunt Roda-speler Emmers tegen amateurs doet denken aan Iniesta en gaat wereld over

Screenshot van het filmpje. 

Screenshot van het filmpje. © Instragram Roda JC

Vergeleken worden met de Spaanse topvoetballer Andrés Iniesta; het zal Xian Emmers van Roda JC niet elke dag gebeuren. Beelden van een fabuleuze goal van de middenvelder gaan viraal op sociale media.

Maikel Suilen

Copa90, één van de grootste voetbalaccounts ter wereld, pikte het filmpje maandag op en spreekt van een perfecte Iniesta impression. Het doelpunt van de Belg is inmiddels al meer dan 50.000 keer bekeken.

Emmers omspeelt in de oefenwedstrijd tegen vijfdeklasser RKTSV twee spelers behendig op de achterlijn, stuurt vervolgens de inglijdende keeper het bos in om vervolgens nog één man uit te spelen en beheerst binnen te schieten. Het was de 7-1 in een duel dat uiteindelijk eindigde in 22-1 zege voor Roda.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee