Welk type vakantieganger ben jij?

 © Kasteeltuinen Arcen.

Ben jij in de zomer(vakantie) meer een ontdekkingsreiziger of een cultuursnuiver? Of een rustzoeker of Bourgondiër? Welk type je ook bent, in Kasteeltuinen Arcen word je in de zomer flink verwend. Wandel door de wereldse omgeving in het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg; dé manier voor een onbezorgde wereldreis met minimale reistijd!

Kasteeltuinen Arcen

Het park staat bol van de thematuinen waar je in ontspant, inspiratie krijgt en jezelf in een ander land waant. De veelzijdigheid is oneindig…

 © Kasteeltuinen Arcen.

Franse invloeden in het RosariumHet klassieke, barokke Rosarium is onderverdeeld in tien symmetrische tuinen met elk een eigen thema. De zomer is de beste periode om de duizenden rozen in al haar geuren en kleuren te bewonderen.

 © Kasteeltuinen Arcen.

Aziatische tuinenEen Japanse tuin die de filosofie van de Japanse tuinarchitectuur ademt en een Chinese tuin die een mystieke sfeer uitdraagt. Deze tuinen vind je bij de patiotuinen die je ook nog eens inspiratie opleveren voor je eigen tuin.

 © Kasteeltuinen Arcen.

Mediterrane sferenProef de sfeer van ‘Bella Italia’ in de Italiaanse tuin. Door de warme aardkleuren, het tempeltje, strakke vijver en het gebruik van groenblijvende, geknipte coniferen is het een ideale tuin om de vakantiesfeer te proeven.

 © Kasteeltuinen Arcen.

Oosters ontspannenKom tot rust, sluit je ogen en laat je vervoeren door het ritselen en ruisen van de bamboebladeren, om vervolgens je ogen uit te kijken in de indrukwekkende én rustgevende Oosterse Watertuin met authentiek Thais vissershuis en bonsaivormige bomen.

Kleurrijke kalmteDe zomer is het meest bloeirijke seizoen, dus een bezoek aan het bloemen- en plantenpark is ook in dit seizoen een feest voor je zintuigen. Verwacht tijdens je wandeling veel kleurrijke zomerbloeiers zoals hortensia’s, dahlia’s, canna’s, astilbes, lelies en nog veel meer moois.

 © Kasteeltuinen Arcen.

Zomeractie: kinderen gratis entree!Een wereldreis in Arcen is ook voor kinderen een feest. Er is volop plezier voor hen zoals een speurtocht, diertjes in de aaiweide, avontuurlijke minigolfbaan, speelstrand met speeltorens en trekvlot. Tip: kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen gratis entree in juli en augustus, één kind per betalende volwassene. Fijne zomer!