Beleef de overgang van licht naar donker in de natuur tijdens de zomeravondwandelingen bij De Groote Peel

 

 © Marijke Vaes-Schroën,Staatsbosbeheer

Nederweert
Silke van Deelen

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie diverse zomerse activiteiten in het Nationaal Park De Groote Peel. Zo zijn er van 22 juli tot en met 26 augustus elke vrijdag Zomeravondwandelingen.

Een avondwandeling in de natuur is heel bijzonder. Als het licht verdwijnt voor het donker is er meteen een andere sfeer. Kleuren vervagen, vogels zingen hun laatste lied en de natuur komt tot rust. Tijdens een Zomeravondwandeling in De Groote Peel kunnen de deelnemers die overgang van dag naar nacht met al hun zintuigen ervaren en - met een beetje geluk - nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen.

De eerste Zomeravondwandeling is op vrijdag 22 juli. Er zijn twee afstanden; een route van 2 - 2,5 en van 4 - 5 kilometer die qua tijd ongeveer even lang duren. De excursies staat onder begeleiding van Peelgidsen van Staatsbosbeheer en starten om 20.30 uur bij de ingang van het buitencentrum. Deelname kost 9 euro voor volwassenen en 7 euro per kind, inclusief een drankje na afloop. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee