Gemotoriseerd verkeer tussen Eys en Simpelveld zestien maanden gestremd

 

 © Archieffoto De Limburger

Eys/Simpelveld -

Na de bouwvakvakantie (vanaf 29 augustus, red.) starten werkzaamheden in het kader van de reconstructie van de Wittemerweg, Mesweg en Mr. Dr. Froweinweg in Eys. Daardoor is tot en met december 2023 geen gemotoriseerd verkeer mogelijk tussen Eys en Simpelveld.

Redactie

„Dit verkeer wordt omgeleid via de N595 en N278 (provinciale wegen Wittem-Nijswiller-Simpelveld). Fietsers worden zoveel mogelijk via woonstraten en lokale wegen omgeleid. Verkeer vanaf Wittem richting Ubachsberg en omgekeerd blijft tot het einde van 2023 wel mogelijk”, meldt de gemeente Gulpen-Wittem.

Lees ook: Eys gaat volledig op de schop: doorgaande weg vernieuwd, dorpsplein achter de kerk en brede trappen langs Eyserbeek

Voorafgaand aan de klus werken Enexis en WML aan kabels en leidingen. Die werkzaamheden hebben volgens de gemeente „nauwelijks invloed op de verkeersdoorstroming”. Wel kan het verkeer hinder ondervinden van zogenaamde bronbemaling, bedoeld om het grondwaterpeil te verlagen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee