Fortuna Sittard legt Rémy Vita voor vier jaar vast, komst van Yassin Ayoub definitief afgeketst

Rémy Vita (rechts). 

Rémy Vita (rechts). © Getty Images

Sittard -

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Remy Vita. De 21-jarige verdediger komt over van Bayern München, waar hij in het tweede team speelde. De transfer van Yassin Ayoub is dinsdag afgeketst.

Rob Sporken

Vita heeft een vierjarig contract getekend in Sittard. „Ik heb de kans gekregen om in de afgelopen seizoenen ervaring op te doen in verschillende landen en competities”, aldus de linksback uit Madagaskar, die zijn voetbalopleiding genoot in Frankrijk bij Angers SCO en Troyes, op de site van Fortuna. „Dit neem ik mee naar Sittard.”

Vita speelde één jaar in de Derde Bundesliga bij Bayern München II en kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Barnsley in de Engelse Championship. „Remy is een enorm getalenteerde linksback, een speler die beschikt over specifieke kwaliteiten waar we naar op zoek waren”, aldus technisch manager Sjoerd Ars.

Yassin Ayoub, die in de eerste week van de voorbereiding enkele dagen meetrainde bij Fortuna, vervolgt zijn carrière daarentegen niet in Sittard. Hoewel trainer Sjors Ultee de middenvelder er graag bij wilde hebben, is dinsdag besloten af te zien van een transfer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee