Plek acht op medaillespiegel voor Limburgs gekleurd tafelvoetbal-Oranje op WK; goud en brons in diverse klassen

Goud voor Mechtilde Wijers en Horst Meisters. © Peter Bardoul

Roosteren -

Tafelvoetbalsucces voor Mechtilde Wijers (Roosteren) en Horst Meisters (Millen) op het recente WK in het Franse Nantes. Bij de Senioren Mix Dubbel behaalde het duo een gouden medaille.

Redactie

In totaal dertig Nederlandse spelers, waarvan verreweg de meesten uit Limburg, streden tussen 28 juni en 3 juli in Nantes om de medailles. De equipe nam één gouden en drie bronzen medailles mee naar huis. Daarmee eindigde Nederland op plaats acht op de medaillespiegel. In totaal stonden duizend spelers uit 45 landen achter de speeltafels.

Brons

Naast de gouden plak van Wijers/Meisters, was er Limburgs brons voor Jo Franssen (Ubachsberg) en Peter Vaessen (Stein) bij de Senioren Classic Dubbel >50, voor Frank Kuhtreiber (Gulpen) en Ton van Eenbergen (Oostrum) bij de Senioren Classic Dubbel >63 en voor Amber Starren (Heerlen) in het Dames Enkel.

Het Wereldkampioenschap betrof een zogenaamd multi-table toernooi. Er moest op vijf verschillende tafels worden gespeeld. De eerste drie dagen werd individueel gespeeld (enkel en dubbel) en de laatste drie dagen in teamverband. Als team bereikten de senioren een vierde plek, de heren en junioren een vijfde plek en de dames een negende plek.

Komende toernooien

Binnenkort starten de nationale teams met de voorbereiding op het Wereldkampioenschap Leonhart (merk tafel, red.) dat van 1 tot en met 4 september in St. Wendel, Duitsland, plaatsvindt. Vervolgens wordt op 24 en 25 september het Nederlands Kampioenschap in Stein gehouden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal