Voetbalbond Sierra Leone vermoedt dat promotiewedstrijden die eindigden in 91-1 en 0-95 zijn gemanipuleerd

 
Freetown -

De nationale voetbalbond van Sierra Leone gaat twee wedstrijden in de strijd om promotie naar het hoogste niveau onderzoeken. De reden: ze eindigden in 91-1 en 0-95.

Redactie

Gulf FC en Kahunia Rangers hadden beide een zege nodig om zich te plaatsen voor de play-offs in de SLFA Divison One, het op een na hoogste niveau. Halverwege leidde Gulf al met 10-0 tegen Koquima Lebanon. Kahunia, dat bij de rust op 2-0 stond, moest dus een tandje bij schakelen.

29 seconden

Dat gebeurde ook, want in het uitduel tegen Lumbenbu United liepen de Rangers in de tweede helft uit naar 0-95. Oftewel 93 treffers in 45 minuten, waarmee ze gemiddeld 29 seconden per doelpunt nodig hadden. Overigens was Gulf ook op schot, maar de 91-1 zege was net niet voldoende om Kahunia voor te blijven. In die wedstrijd stapte de scheidsrechter volgens de nieuwssite Kahawatungu van het veld en werd hij vervangen door de vierde official.

De voetbalbond gaat een onderzoek instellen naar beide duels en kondigde aan met harde straffen te komen. Tenminste, als matchfixing wordt bewezen...

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee