Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven bereidt zich voor op het Wereld Muziek Concours

 © Stan Cramers

Grevenbicht / Papenhoven -

St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven doet dit jaar weer mee aan de concertwedstrijden voor harmonieorkesten van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade op zondag 17 juli.

Silke van Deelen

St. Cecilia neemt deze WMC-editie als enig Limburgs harmonieorkest deel aan de eerste divisie, naast orkesten uit onder meer Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Litouwen, Spanje en Portugal. Om 20.30 uur nemen de muzikanten, onder leiding van dirigent Jos Simons, plaats op het podium in de Rodahal. Het orkest uit Grevenbicht-Papenhoven is daarmee de afsluiter van de dag.

Inmiddels zijn de muzikanten van St. Cecilia volop bezig met de laatste voorbereidingen: op zondag 10 juli speelt het orkest samen met Fanfare St. Caecilia Guttecoven (deelnemer in de eerste divisie van de WMC-concertwedstrijden voor fanfareorkesten) en de Belgische harmonie St. Cecilia Rotem in het Cultuurhuis in Landgraaf. Het concert start om 18.00 uur.

Op zaterdag 16 juli om 19.30 uur speelt het orkest haar finale voorbereidingsconcert, als onderdeel van het Grensmaasvallei Cultuur Festival in de St. Willibrorduskerk in Obbicht. Het concert heeft de titel Imagination en wordt uitgevoerd samen met het State Wind Orchestra Trimitas uit Vilnius (Litouwen). Beide orkesten spelen het verplicht WMC-werk Nitescense crépusculaire van de Franse componist Alexandre Kosmicki. Harmonie St. Cecilia speelt daarnaast El Jardín de Hera van José Súñer-Oriola.

Kaartjes voor het concert in Obbicht kosten 10 euro per stuk en zijn onder meer verkrijgbaar via www.cecilia-online.nl/shop.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal