D’n Aáftrap in Weert vervangen door eigen prinsenuitroepingen

 

 © De Brökwagters

Weert
Silke van Deelen

In plaats van de collectieve opening van de Weerter vastelaovendj presenteren verschillende verenigingen komend seizoen hun hoogheden al rond de 11e van de 11e. D’n Aáftrap, de gezamenlijke opening van de lokale vastelaovendj, gaat daarom niet door.

Twee jaar zonder prinsen heeft flink invloed op de lokale vastelaovendj gehad. Het eerste coronajaar was het voor iedereen duidelijk, maar voor seizoen 2022 stond menig trotse hoogheid in de startblokken, om vervolgens op het laatste moment te horen dat ze toch nog een jaar moesten wachten. Om hen het optimale seizoen te bieden en het jaartal van bedoeling te geven hebben de verenigingen achter D’n Aáftrap ervoor gekozen het openingsevenement niet door te laten gaan, maar in plaats daarvan tijdens het weekend van de 11e van de 11e hun prinsen uit te roepen. De uitroeping van carnavalsprinsen in november is voor Weert uniek.

Prinsenuitroepingen in november

VV de Brökwagters, VV de Vêrkusköp en VV de Schäöpkes vieren elk de eigen uitroeping. Bewust niet allemaal op dezelfde dag, zodat liefhebbers de ruimte krijgen de activiteiten te bezoeken. Op vrijdag 11 november onthullen de Vêrkusköp hun prins. De hoogheid van de Brökwagters wordt zaterdag 12 november uitgeroepen. Hun jeugdige hoogheden worden wel zoals gebruikelijk in januari uitgeroepen. De Schäöpkes roepen hun beide hoogheden uit tijdens het Schäöpkes/Lemkesbâl op zaterdag 26 november.

Meer informatie volgt op later moment via eigen kanalen van de verenigingen.