Video: Actievoerders beëindigen blokkade van Rockwool in Roermond

Boerenprotest Roermond afgesloten met een ritje door de stad. © John Peters

De blokkade van het isolatiebedrijf Rockwool in Roermond is voorbij. Actievoerders die met tientallen tractoren zaterdag de hoofdingang van het bedrijf blokkeerden, vertrokken tegen 16:00 uur, na nog een rondje door de stad.

RedactieBron: ANP

De betogers protesteerden met de actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Eerder deze week bereidde het bedrijf in Limburg zich al voor op mogelijke acties van boeren. Rockwool staat op nummer 1 van de top 100 van ammoniakuitstoters in Nederland. Ook chemiebedrijf Chemelot in Sittard-Geleen staat hoog op de lijst. Op de rest van de ammoniaklijst, eerder dit jaar gepubliceerd door minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof), staan voor een groot deel veehouderijen.

De boeren-actievoerders verlaten Roermond. © De Limburger

Lees ook: Boeren blokkeren dit keer Rockwool in Roermond, maar het gaat ze om het hele beleid: ‘Het sprookje van minister Van der Wal klopt niet’

Rockwool reageerde zaterdag niet op de blokkade, maar volgens een bron bij het bedrijf kon de productie tijdens de actie doorgaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal