Schloesser individueel vroeg uitgeschakeld op World Games, verliest ook teamfinale

Mike Schloesser. © World Archery Federation via Get

Voor handboogschutter Mike Schloesser uit Weustenrade zijn de World Games, de Olympische Spelen voor sporten die daar niet op het programma staan, uitgelopen op een teleurstelling.

Tom van der Wilt

De nummer een van de wereld op het onderdeel compound ging zaterdag in het Amerikaanse Birmingham in het individuele toernooi verrassend vroeg onderuit. Schloesser verloor in de kwartfinale na een shoot-off van de Indiase schutter Abhis Verma. De Europees kampioen, die in de kwalificatie nog de beste score noteerde, schoot een 10, terwijl zijn opponent een 10+ op het scorebord zette.

Met zijn teamgenoot Jody Beckers haalde Schloesser wel de finale voor gemengde teams door Verenigde Staten en Mexico te kloppen. Colombia bleek daarin na opnieuw een shoot-off, waarin het Nederlandse duo negentien punten scoorde tegenover twintig voor de opponent, te sterk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal