Rolstoeltennisser Sam Schröder wint Wimbledon

Sam Schröder.  © archieffoto ANP / AFP

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen heeft Wimbledon gewonnen in de quad-categorie. Hij was in de finale met 7-6 (5),6-1 te sterk voor Niels Vink. Het is na de US Open in 2020 en de Australian Open in 2022 zijn derde grandslamtitel.

Redactie

De 22-jarige Schröder won in juni ook mét Vink de dubbelfinale van de French Riviera Open door met 6-3, 6-3 te winnen van het Brits/Amerikaans koppel Lapthorne en Wagner.

Lees ook: Sam Schröder wint French Riviera Open: tegenstander geeft al voor finale op

De Groot en Van Koot verliezen dubbelfinale op Wimbledon

Rolstoeltennissters Diede de Groot en Aniek van Koot zijn er niet in geslaagd de dubbelfinale van Wimbledon te winnen. Het Nederlandse duo verloor in twee sets van de Japanse Yui Kamiji en de Amerikaanse Dana Mathewson. Het werd 6-1 7-5 voor het Japans-Amerikaanse duo.

De Groot veroverde zaterdag nog de titel in het enkelspel. In die finale was De Groot te sterk voor de Japanse Kamiji (6-4 6-2). Voor De Groot was het de vierde keer dat ze Wimbledon won.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal