Handbalsters BFC verwelkomen derde versterking

Iyem Pelzer en Nick Onink. © BFC

De handbalsters van BFC hebben de derde versterking voor komend seizoen binnengehaald. De pas 16-jarige Iyem Pelzer uit Landgraaf sluit aan bij de eredivisionist uit Beek.

Tom van der Wilt

Eerder had de formatie van Harold Nusser en Nick Onink al Kiek Eussen en Caitlín Wouters vastgelegd.

„We willen graag jonge talentvolle speelsters verder opleiden zodat ze binnen afzienbare tijd klaar zullen zijn om eventueel nog een stapje hoger te gaan handballen. Iyem past hier heel goed in”, aldus Onink op de website van de club.

De linkshandige Pelzer begon haar carrière bij BDC ‘90. Op 12-jarige leeftijd maakte ze de overstap naar V&L in Geleen. Op dit moment maakt de opbouwster deel uit van de selectie van Jong Oranje O16.

„Hier krijg ik de kans om op eredivisieniveau te trainen en spelen en hoop ik veel te kunnen leren van beide trainers”, aldus Pelzer.

Voor BFC is de selectie nu rond, bevestigt Onink. „Met deze drie gerichte versterkingen en de toezegging van bijna de gehele ploeg, hebben we het plaatje voor komend seizoen zo goed als rond. Natuurlijk zitten we op het vinkentouw als er nog iets speciaals mogelijk zou zijn.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal