BBB en Pieter Omtzigt willen spoeddebat over stikstofbeleid

 © Eran Oppenheimer

Redactie

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) wil een spoeddebat over het stikstofbeleid. Ook namens zelfstandig Kamerlid Pieter Omtzigt zegt ze een verzoek hiertoe in te dienen naar aanleiding van nog niet gepubliceerde berekeningen van het ministerie van Financiën.

NRC schrijft maandag dat uit deze berekeningen blijkt dat om de klimaatdoelen te halen boeren hun stikstofuitstoot veel minder hoeven te verlagen dan tot nu toe werd gedacht. De landbouw zou zijn uitstoot met een kwart tot de helft minder hoeven terug te brengen als Nederland zich aan alle andere klimaatafspraken houdt.

Lees ook: Stikstofmaatregelen vallen slecht bij gemeenten: ‘Er zal altijd plek blijven voor de innoverende agrarische branche’

„Dit werpt geheel nieuw licht op de stikstofzaak. Deze informatie heeft de Kamer ook nooit gehad”, schrijft Van der Plas op Twitter.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal