EK voorbij voor Oranje-keepster Sari van Veenendaal

Het EK is voorbij voor Sari van Veenendaal. © AFP

Sari van Veenendaal komt niet meer in actie op het EK voetbal in Engeland. De keepster en aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen heeft te veel last van een schouderblessure die ze opliep in het openingsduel tegen Zweden.

Redactie

Bondscoach Mark Parsons: „Het is verschrikkelijk nieuws. Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team. Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen.”

De geblesseerde Van Veenendaal keert maandag terug naar Nederland. Jacintha Weimar is opgeroepen als haar vervanger. Tegen Zweden kwam Daphne van Domselaar onder de lat nadat Van Veenendaal was uitgevallen. Ze deed dat met verve.

Lees ook: Van Domselaar geniet, maar leeft ook mee met Van Veenendaal: ‘Heel dubbel’

Ook Aniek Nouwen raakte zaterdag geblesseerd, Nouwen liep in de slotfase van de eerste helft een enkelblessure op. In tegenstelling tot Van Veenendaal blijft ze wel bij de selectie om te werken aan haar herstel. De verwachting is dat Nouwen niet wedstrijdfit zal zijn voor de wedstrijd tegen Portugal die woensdag op het programma staat. Datzelfde geldt voor Jackie Groenen, die in isolatie is na een positieve coronatest.

Lees ook: Bescheiden afmaakster Romée Leuchter is nieuwste Limburgse belofte op EK-voetbal: kan ze in de voetsporen treden van Lieke Martens?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal