Zeemansliederen in Velden van Shantygroep

De zes mannen van de Shantygroep. © Shantygroep Reederij Overtuygt.

Velden -

Het Velden Openluchttheater is zondag 17 juli vanaf 15.00 uur het decor van Shantygroep Reederij Overtuygt. Het zanggezelschap is een formatie van zes mannen die de bezoekers meeneemt naar de tijd van de zeilvaart en het woeste leven op volle zee.

De groept brengt een programma boordevol zeemansliederen, waarin heimwee, hartstocht, liefde en verlangen de boventoon voeren.

Het publiek krijgt bijvoorbeeld shanty’s te horen: liederen die onder het zware werk worden gezongen, zoals bij het hijsen van de zeilen, anker halen en ander zwaar duw- en trekwerk. Steeds in dezelfde cadans, terug te horen in het ritme.

Fisherman songs

Daarnaast komen de zogeheten fisherman’s songs aan bod: liederen vol hartstocht en melancholie die karakteristiek zijn voor het leven van de vissers. Natuurlijk ontbreken drinkliederen niet in het repertoire en zo passeert het leven aan boord in al zijn facetten de revue.

De entree is vijftien euro inclusief twee consumptiebonnen. Reserveren kan via www.openluchttheatervelden.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal