‘Poetin krijgt weer een dochtertje van ex-turnster Kabaeva’

Vladimir Poetin en de ’geheime minnares’ Alina Kabaeva tijdens een ontmoeting. © Kremlin

Wordt de Russische president Vladimir Poetin op 69-jarige leeftijd opnieuw vader? Voormalig turnprof en ex-parlementslid Alina Kabaeva (39) zou onbedoeld zwanger zijn geraakt en een meisje krijgen. Buiten haar lenigheid om staat ze in Rusland ook bekend als de ‘geheime first lady’.

Redactie

Te midden van de bloedige oorlog met Oekraïne zou Poetin het babynieuws recent te horen hebben gekregen om daar vervolgens niet bepaald enthousiast op te reageren. Volgens het beruchte General SVR Telegram-kanaal was al bekend dat Kabaeva, oorspronkelijk uit Oezbekistan, weer zwanger was geraakt van de dertig jaar oudere Poetin. Dit weekend werd duidelijk dat het een meisje wordt.

Poetin ontmoet de olympische kampioenen, onder wie Alina Kabajeva, in 2004.  © GETTY IMAGES

„Het nieuws beviel de toekomstige vader en de president van Rusland helemaal niet”, meldt het nieuwskanaal dat zich in dagelijkse updates zegt te baseren op bronnen rond het Kremlin. Eerder dit jaar bracht SVR speculaties naar buiten dat Poetin ziek zou zijn. De Moskovsky Korrespondent berichtte eerder over de vermeende relatie tussen de twee en moest nadien de deuren gedwongen sluiten.

Lees ook: Duitsland vreest dreigend gastekort

Kabaeva en Poetin zouden sinds 2008 een verstandhouding hebben. Sinds die tijd geldt ze als de ‘geheime first lady’ van Rusland. Kabaeva zou inmiddels in Zwitserland wonen op een geheime locatie rond de stad Lugano en van Poetin twee tweelingen hebben gekregen: twee dochters en twee zoontjes. „Terwijl Poetin zijn aanval op Oekraïne uitvoert, onschuldige burgers aanvalt en een vluchtelingencrisis veroorzaakt, zit zijn familie ergens in Zwitserland opgesloten in een zeer privé en zeer veilig chalet”, meldde een bron in maart aan Page Six.

De voormalig olympisch kampioene turnen heeft een enorme prijzenkast, met twee olympische medailles, veertien keer winst op het WK en eenentwintig keer op het EK, maar werd ook gepakt op het gebruik van doping, net zoals zoveel andere Russische topsporters.

Lees ook: Oekraïne: ‘Vrouwen en kinderen moeten geen levend schild worden’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal