Terras Maasoever in Berg wint provinciale ronde van verkiezing en mag 10.000 euro investeringsbudget bijschrijven

Blijdschap bij het personeel van terras Maasoever in Berg. © Facebook/Terras Maasoever

Berg aan de Maas -

Terras Maasoever in Berg aan de Maas is uitgeroepen tot ‘Hét Lipton Terras van 2022’ in Limburg en wint daarmee 10.000 euro.

Nick Bruls

In de provincie dongen 1155 horecazaken mee naar de titel. Behalve dat het aan de veerpont gelegen Maasoever het investeringsbudget van tien mille krijgt, is de zaak nu ook kandidaat voor de landelijke prijs van een ton.

Volgens de organisator - frisdrankproducent Lipton - is het in 2014 geopende terras van eigenaar Yvette Janssen een geliefde plek onder zowel dorpelingen als toeristen. „Ik ben helemaal overrompeld en verrast dat wij als klein terras hebben gewonnen. De prijs komt op een goed moment, want we zijn bezig met het bouwen van een binnenlocatie, zodat we ook in de winter open kunnen”, aldus Janssen.

Lipton, dat de cheque maandag in Berg aan de Maas kwam overhandigen - constateert dat horecazaken staan te springen om het bedrag te winnen. „Dat blijkt uit cijfers. Landelijk meldden 11.547 ondernemers zich aan.” De verkiezing loopt tot en met 1 september, uiterlijk een maand later wordt de landelijke top drie bekendgemaakt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal