Jonge moeder Marly S. en neef vermoord door haar ex: verdachte opgepakt in Eindhoven

Marly S. © HBvL

De vermoedelijke dader van de dubbele moord in Geistingen is dinsdag in de middag in Eindhoven opgepakt. Het gaat om de 56-jarige ex-vriend van Marly S. uit de Congostraat in Geistingen. Haar lichaam werd samen met dat van haar neef in het huis gevonden. Alles wees meteen in de richting van moord.

Philip Pergens en Mark Dreesen

De feiten raakten dinsdag rond 9.30 uur bekend. In de zijstraat van de Drietak lagen twee levenloze lichamen. De twee waren met geweld om het leven gebracht. Snel werd duidelijk dat de slachtoffers Marly S. en haar neef zijn. De slachtoffers zijn dertigers met Nederlandse roots. De vrouw heeft een dochter uit een eerdere relatie. Het kind was op het moment van de moord niet bij haar.

Lees ook: Twee lichamen van Nederlanders aangetroffen in huis vlak over grens bij Limburg: slachtoffers zijn nicht en neef

Politie, parket en het lab van de gerechtelijke politie gingen ter plaatse. Snel wees alles in de richting van de ex van de jonge vrouw. Enrico V. zou in Eindhoven in de boeien zijn geslagen.

In het kerkdorp zijn de mensen in shock. Buren vertelden wel dat ze maandagavond een verdachte auto in de straat hadden zien staan en dat er de laatste tijd al vaker problemen waren tussen de twee.

Wat met verdachte?

Het parket Limburg vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Het onderzoek zal door de FGP Limburg worden gevoerd. De onderzoeksrechter in Tongeren gaat nu een Europees aanhoudingsbevel uitschrijven. De man gaat sowieso aan België worden uitgeleverd. Afhankelijk van de procedure die de verdachte kiest - de korte of de lange - gaan daar enkele dagen tot een paar maanden overheen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal