Weerbaarheidstraining voor brug- en tweedeklassers Eijsden-Margraten

 © ING Image

Eijsden -

Trajekt Eijsden-Margraten start na de zomervakantie met de cursus Rots en Water. Dat is een weerbaarheidstraining voor jongeren uit de eerste en tweede klas van de middelbare school.

Redactie

Tijdens acht bijeenkomsten wordt gewerkt aan het vergroten van zelfkennis, weerbaarheid en zelfvertrouwen en het verbeteren van sociale vaardigheden, zelfreflectie en samenwerking. Daarnaast zijn er twee bijeenkomsten voor ouders. Deelname is gratis.

„Tijdens de cursus gaan de jongeren vooral dingen doen en ervaren”, meldt de organisatie. „Een rots staat voor kracht in jezelf en je eigen weg gaan. Water staat voor hoe je in verbinding staat met je omgeving. Door actief bezig te zijn hiermee, ervaren kinderen direct het effect van hun houding en handelen met als doel het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen, zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

Lees ook: Pesten leidt volgens CBS-studie vaak tot mentale problemen

De cursus start in oktober in Gymzaal Margraten (President Kennedystraat 40). Er zijn acht bijeenkomsten. Daarnaast staan voor ouders twee digitale ouderavonden op het programma. Deelname is gratis.

Aanmelden: rotsenwater@trajekt.nl onder vermelding van ‘Rots en water Eijsden-Margraten VO’, naam kind, school, klas, contactgegevens en aanvullende info. Meer informatie staat op www.eijsden-margraten.nl/rotsenwater

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal