Nog meer onheil Leeuwinnen: ook Miedema test positief en mist duel tegen Portugal

Miedema. © ANP / EPA

Het Nederlands vrouwenelftal moet voorlopig verder zonder spits Vivianne Miedema. De aanvoerder van Oranje is positief getest op corona en gaat de komende dagen in isolatie. Ze mist in ieder geval woensdag het EK-duel tegen Portugal. Wanneer zij klachtenvrij is en negatief test, kan zij weer aansluiten bij de selectie.

Redactie

„Helaas kreeg Vivianne vanmiddag (dinsdag, red.) last van symptomen vanmiddag. We doen ons best om haar zo goed mogelijk te helpen in isolatie. Slecht nieuws”, zuchtte bondscoach Mark Parsons.

Het is de zoveelste tegenvaller voor Oranje op het EK. Zondag werd middenvelder Jackie Groenen positief getest op corona en maandag verliet keeper Sari van Veenendaal de selectie met een schouderblessure.

Lees ook: Vivianne Miedema neemt Oranje als nieuwe aanvoerder bij de hand

Aniek Nouwen, die evenals Van Veenendaal in het openingsduel met Zweden geblesseerd uitviel, is in elk geval voor de tweede wedstrijd van woensdag tegen Portugal nog niet beschikbaar. „Het gaat wel al beter, maar morgen komt nog te vroeg”, zei Parsons. Over het laatste groepsduel van zondag tegen Zwitserland kon de coach nog niks zeggen. „Dat bekijken we van dag tot dag.”

Met Miedema mist Oranje „een belangrijke leider”, aldus Parsons. „Ze kan mensen meenemen in de wedstrijd. Dat zullen we missen, maar andere spelers kunnen dat ook.” Eerder viel met aanvoerster Van Veenendaal al iemand weg die leiding kon geven aan de ploeg. Parsons zegt al te hebben overlegd over wie dit nu moet gaan doen, maar wil nog niet zeggen wie dat wordt. „Dat gaan we eerst met het team en de speelster zelf bespreken.”

„We moeten verder en we gaan verder”, zei Parsons. „Dit is een grote klap en de volgende wedstrijd wordt opnieuw een uitdaging, maar we zullen we er klaar voor zijn.”

Parsons zei, na de tegenslagen van de afgelopen dagen, in zo’n korte tijd nog nooit zoveel pech te hebben gehad.

Het Nederlands elftal speelde het eerste duel in Engeland gelijk tegen Zweden.

Lees ook: Pechdag met perspectief voor ‘extreem trots’ Oranje

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal