Gratis excursie Epen over ‘natuur als bondgenoot tegen hoogwater’

Drainage Schoutenhof. © UitTipsLimburg

Epen -

Natuurmonumenten houdt donderdag 14 juli vanaf 19.30 uur een gratis excursie door de omgeving van Epen. Het thema van de wandeling is Natuur als bondgenoot tegen hoogwater.

Redactie

„Het is alweer een jaar geleden dat Limburg werd getroffen door grote overstromingen. Onderzoek heeft uitgewezen dat natuurlijke oplossingen bij kunnen dragen aan het voorkomen van hoogwater in de toekomst. Het Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling, Stichting het Limburgs Landschap, Natuur- en Milieufederatie Limburg en Natuurmonumenten slaan de handen ineen om samen met zoveel mogelijk Nederlanders in actie te komen voor natuurlijke oplossingen tegen overstromingen”, schrijft Natuurmonumenten.

Lees ook: Nieuwe app van waterschap informeert én waarschuwt Limburgers bij dreigende wateroverlast of droogte

Mensen die hier meer over willen weten, kunnen mee op pad. Parkeren kan op parkeerplaats P3, aan de Bennetweg 1 in Epen. De excursie duurt tot 21.30 uur.

Aanmelden kan via deze website.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal