Tips om te doen op een druilerige dag in Limburg

 © Unsplash.

De zomer geeft niet altijd garantie voor lekker weer. Helaas kan het weer in ons land enorm wisselvallig zijn. Loop je de ene dag nog in een zwembroek rond, moet je de andere dag weer een jas aantrekken bij het naar buitengaan. Ook zijn er dagen waarop de regen met bakken uit de lucht komt vallen. Daarom is het goed om op al het weer deze zomer voorbereid te zijn.

HelloFresh

Gelukkig maakt de weersverwachting weinig uit. Bij ieder weertype is er namelijk wel iets leuks te beleven in Limburg. Of het nu enorm druilerig is of de zon hoog aan de hemel schijnt. Benieuwd wat je juist op die druiligere zomerse dagen kunt ondernemen? Laat je dan snel inspireren door de volgende tips.

Gewoon lekker thuis blijvenToegegeven, dit is een beetje flauw. Toch valt er thuis vaak meer te beleven dan je denkt. Je hoeft er niet altijd op uit om een gezellige vakantiedag met het gezin te beleven. Vaak worden hier juist de mooiste herinneringen gecreëerd. Kies er bijvoorbeeld voor om met z’n allen een tent op te zetten in de woonkamer. Haal lekkers in huis en ga lekker snacken en spelletjes spelen in de tent.

Zijn je kinderen al wat ouder en vinden ze het leuk om in de keuken te helpen, maar neem je hier lang niet altijd de tijd voor? Dan is dit het moment om samen aan de slag te gaan en eens wat te experimenteren met nieuwe recepten. Uit alle online recepten kunnen jullie vast wel enkele dingen vinden die jullie graag eens willen proeven. Leuk om zo te experimenteren en nog fijner om het na afloop op te eten. Wie weet komen enkele receptjes zelfs voortaan wel standaard terecht op het weekmenu.

Maak kennis met de ruimteIs jouw kind ook helemaal fan van de ruimte? Dan mag een bezoekje aan de Cosmodrome in Kattevennen niet ontbreken deze vakantie. Hier maak je kennis met de ruimte. Kijk omhoog en zie de brandende sterren. Wie weet zie je zelfs wel een vallende ster of een meteoriet. Geniet van de aanblik van alle bijzondere planeten en leer meer over de kosmos op ludieke wijs. Hier geniet iedereen van. Ruimteliefhebber of niet, jong of oud. Echt een uitje voor het hele gezin dus. En ook nog eens overdekt. Ook tijdens een druilerige dag is dit dan ook een prima bezienswaardigheid.

C-mine expeditieAltijd al eens echt ondergronds willen zijn? Meer willen leren over onze rijke geschiedenis? Dan is de C-mine expeditie een fantastische keuze. Bovendien heb je ondergronds geen enkele last van het weer. Of de zon nu schijnt of de regen met bakken neerkomt, jullie genieten van een spannend verhaal, een bijzondere geschiedenis en alles wat je ooit wilde weten over steenkolen. Sluit de dag af met een bezoekje aan een fijn restaurant in de buurt en de dag is al zo goed als gevuld. Zo simpel kan het zijn.