Brandweer rukt uit voor rook in meterkast VieCuri ziekenhuis

Het VieCuri ziekenhuis in Venlo. © Stefan Koopmans

Venlo -

De brandweer is dinsdagavond uitgerukt nadat er rook werd geconstateerd in een meterkast van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. De smeulbrand was al uit toen de brandweer ter plaatse kwam.

onze verslaggever

De brand werd rond 8 uur ’s avonds ontdekt. Hierop heeft de brandweer samen met de technische dienst van het ziekenhuis de omgeving van de meterkast en de verdiepingen verkent. Hoewel er de nodige rook werd aangetroffen in een meterkast, werd er verder geen brandlocatie gevonden. Daarop heeft de brandweer de nazorg weer overgedragen aan VieCuri.

De technische dienst en de beveiliging zullen uit voorzorg de meterkast en omliggende ruimten extra in de gaten houden. Dat gebeurt onder andere door het lopen van extra rondes. Extra maatregelen voor de veiligheid waren door het ontbreken van een daadwerkelijke brand niet noodzakelijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal